Sunday, 17 February 2013

Everyday I love you @ HIM

Assalamualaikum..

To the one that I really love,

I have never wanted anything more than I want you.
I have never loved someone as much as I love you and  I have never believed in anything as much as I believe in us.

I've fallen for you completely
I have given you my heart and I've never regretted it
I am so sorry and please forgive for all my wrongdoing towards you
I hurts you so much, but please try to forgive me
I hope you still love me
I hope you never forget that I love you so much

                                       Just you in my heart...no one can replace you, abg!!

                                                            Miss u, Muhammad Izwan!!

You are a great guy and I just can't imagine a day without knowing you.
When you are not here I see you, I smell you, I feel you, I miss you
Can't wait to see you again, again and again, my love!!


So much love,

'Atikah

Tuesday, 23 August 2011

Oh no..!!tak nak tengok kalendar

Tik Tok
Tik Tok

Hanya 10hari sahaja lagi
Sebelum berakhirnya summer holiday selama 3 bulan

After 10days, I have to undergo internship and at the same time, I must complete the thesis..*harharhar*

OH NO...!!!


22 August 2011 yang suram muram

This is the way you left me..I am not pretending..no hope no love no glory..no happy ending..soobss

Aku bukan sedang mengalami kegagalan dalam percintaan..tapi meratapi pemergian myonlydeardaughterrabbit, Kiko! Kiko is a rabbit..she is really adorable, cute, healthy, active and okey-dokey.  Namun, dia telah pergi meninggalkan aku sekeluarga secara mengejut without any signs that she will leave us forever.  Oh Kiko! 

Kiko yang aku beli di Kajang pada usianya dua bulan (September 2010), hampir setahun aku jaga dia dengan penuh kasih sayang..makan minum dijaga rapi..dibelai dan dimanjakan..namun apabila sudah tiba ajalnya...semua itu hilang dalam sekelip mata. 

My adorable daughter : (

My only daughter

Air mata mengalir bagaikan air terjun tiap kali melihat gambar Kiko..dan yang paling membuatkan aku tersedu...

video

p/s: Kiko, i love you and will not forget you!muahhhh

Monday, 22 August 2011

Apa itu dermatitis??

Assalamualaikum...hari ini genap 22hari kita berpuasa..alhamdulillah..

For this entry, aku nak share la dengan you'ols sikit tentang dermatitis since gua dah terkena beb!haha..

Dermatitis berasal dari bahasa Greek dimana derma = skin/kulit while -itis = inflammation/radang

Situasi nya begini ya ibu-ibu bapak-bapak sekalian,

Kaki ku gatal-gatal pastu tangan pun gatal-gatal mengaru kaki yang gatal-gatal oleh itu kaki pun menjadi kemerah-merahan akibat gatal-gatal dan itu lah antara gejala penyakit DERMATITIS! Lepas acara garu-mengaru dijalankan,I was found the small red bumps about 1cm in size on my legs.

Memang tak dinafikan stress sungguh melihat keadaan kaki ku ini..nak kata aku ada alergi pada seafood mahupun bahan-bahan pencuci, before this okay j pun..paling stress apabila ia mula meninggalkan parut..haishh..sabar j la kan..mudah-mudahan cepat la sembuh kaki aku ni dengan berbekalkan usaha aku makan dan menyapu ubat tepat pada masanya..propa sungguh..hep!!

Gambar hiasan: ini contoh dermatitis..tapi aku tak ada teruk camni.alhamdulillah

Memang gatal beb, time tengah tidur nyenyak pun boleh duk terasa gatal-gatal lagi..dan tangan pun automatik la turun ke kaki..itu yang buatkan kulit jadi bertambah merah dan teruk.  Yang paling menakutkan, ia semacam nak melarat ke pinggang da ni..terasa kegatalan itu pada saat ini..OH NO!! 

Dermatitis ada banyak kategori dan boleh jadi lebih teruk dari gambar di atas...kalau you'ols nak tengok macam mana teruknya apabila dijangkiti dermatitis ni..you'ols boleh la ke google.com and taip dermatitis then click images..dari situ you'ols boleh lihat pelbagai bentuk, rupa mahupun permandangan hasil dari peradangan kulit a.k.a dermatitis ini..aku tak da kesanggupan untuk upload semua itu..teeheee...silakan ke google, yahoo ataupun bing sekarang..

Okay.terima kasih meluangkan masa! chioww!adehh laa


Friday, 5 August 2011

5years++ ago

This entry is like syok sendiri's entry(WARNING: quite annoying)..I found my picture when I was 18 years old..picture taken at UiTM Seri Iskandar with my bestie, Mieda..you know why I was so excited??that's the only picture when I was 18 years old that I have..urghh..so grateful!!..hahaa..sounds like ciwi right..but who cares..teehee...wanna see it??

taadaa...hahaha...let's laugh out loud together!!...okey..PANNGGGG!!

now I could sleep in peace.do not disturb..apahal lu!

Tuesday, 2 August 2011

Korean Drama

Look at my eyes(buat-buat nampak je..hehe)...I'm not a big fan of Korean drama but I've to  admit that I really like to watch Korean dramas.  Antara yang menjadi pujaan hati aku adalah Full House, Winter Sonata, Coffee Prince, Princess Hours, Autumn in My Heart dan My Girl.


Full House..I couldn't stop laughing and crying


Coffee Prince...matched together..both of them are so shweett

yang lain-lain tak penah tonton....ngee..

Bila tonton cita korea ni kan, hati aku bagaikan nasi bertukar menjadi bubur..tetiba je mata ni bergenang lalu tik tik tik...hujan membasahi bumi..nampak sangat hati tisu aku ni..wuwuwuu..then bila ada beberapa scene romantis..maka hati aku berbunga-bunga rasa macam nak menari..hati aku boleh menari okay..hahaha..

Pastu, semua hero dalam drama romantik habis..punyalah gentleman, berkorban apa saja, setia sampai mati punya olang dan yang penting kaya bukan sikit-sikit hoii (amboi, materialistik juga aku ni ey..) indahnya kalau ada boyfriend begituu..teehee..sila berhenti berangan sekarang!

Baiklah. Sambung berangan dalam mimpi pulak..haii laaaahhhh....nyam nyamnyam nyam...

Monday, 1 August 2011

Sahur...

Assalamualaikum..
hampa suma sudah sahur??or hampa selalu missed sahur disebabkan liat untuk bangun dari mimpi yang enak??hehehe..

Tau kan sahur itu adalah sunnah. Sekalipun ia tak diwajibkan, namun amat-amat digalakkan.  Hampa tau, perbezaan antara puasa kita dan puasa ahli kitab/yahudi adalah makan sahur.  So, cuba wajibkan diri hampa suma untuk cuba bangun makan sahur..tak semestinya hampa kena makan nasi jaa..it can be anything tauu..mengikut sunnah, makan kurma pun sudah okey..

Dulu time aku duk hostel, sahur aku adalah roti gardenia,kekadang megi pun aku bedal jaa..paling malas aku minum air pastu zzZZzz...hahahah..semua nak cepat dan segera ja time tu...sayang sangat dengan tilam dan bantal yang empuk..hai lahh Atikah..

Selamat bersahur dan berpuasa everyone!